10 bombabiztos érv a virtuális csapatépítő mellett

2021-05-18

Bár világunk a feje tetejére állt az elmúlt hónapokban, az internetnek hála nem kell teljesen lemondanunk a kikapcsolódást jelentő partikról. Igaz, nem ez a legjobb időszak a nagy irodai bulik megtartására, de egy virtuális csapatépítővel ugyanúgy felszabadultan szórakozhattok, mintha offline rendezvényt tartanátok. Ezek miatt dönts az online csapatépítő mellett!

1. Növeli a csapat morálját

Vezetőként fontos, hogy szinten tartsd munkatársaid morálját. A rosszkedv és a demotiváltság nemcsak csökkenő teljesítményhez, hanem felmondásokhoz is vezethet. Soha nem volt még ilyen fontos, hogy egyben tartsd a csapatot és támogasd munkatársaid mentális egészségét, bármilyen áron, erre pedig kiváló megoldás egy online csapatépítő.

Forrás: The Center for Sales Strategy Blog

2. Legyőzi a magányérzetet

A magány veszélyes dolog, ami bekúszik a mindennapokba, ha otthon kell maradnunk a korlátozások miatt – hát még ha egyedül élünk. Egy virtuális csapatépítő segít megteremteni azt az érzetet, mintha körül lennénk véve barátokkal, és lehetőséget ad a társas érintkezésre, akár otthon, pizsamában.

3. Serkenti a produktivitást 

Az otthoni munkavégzés rendkívül megnehezítheti a munkára való koncentrálást. Egy virtuális csapatépítő viszont összehozza a csapatot, és arra ösztönzi a munkatársakat, hogy hatékonyabban megtanuljanak együtt dolgozni. A szorító határidők és a rengeteg munka közepette ráadásul mindenki számára hasznos egy kis lazítás – és kutatások bizonyítják, hogy utána könnyebben is megy a munka! (Persze, csak ha nem öntöttünk fel előtte a garatra…)

Forrás: Shifted Magazine

4. Sokoldalúság

Egy virtuális csapatépítő bárhol és bármikor játszható, ráadásul teljes mértékben a vállalatra szabható. Akár útközben, akár este, és a világ bármely táján bekapcsolódhatnak a kollégák, hogy órákon át élvezhessék egymás társaságát.

5. Kevés kiadás

Ezekben a példátlan időkben mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a költségvetések szűkösek. A virtuális csapatépítők szerencsére sokkal alacsonyabb költségekkel büszkélkedhetnek, mint a szokványos csapatépítők. Gondolj csak bele, hogy egyáltalán nem kell terembérlést fizetned, és még a cateringre sem kell pénzt kiadnod!

Forrás: Funktion Events

6. Biztonság

Talán mondanunk sem kell, hogy a virtuális csapatépítők legnagyobb előnye a biztonság, hiszen nem kell egy légtérben összezsúfolódnotok, így lehetőséget adva a vírus terjedésének. Ha a járvány épp leszállóágban is van, nem éri meg egyetlen kollégát sem kitenni a személyes bulizással járó stressznek. Légy körültekintő, erre van a virtuális csapatépítő!

7. Ismerkedési lehetőség

Számos vállalat a pandémia alatt is új kollégákat fogadott – a képernyő előtt. Számukra különösen fontos a virtuális csapatépítő, hiszen ennek köszönhetően ők is a team részének érezhetik magukat és a többiek is megismerhetik őket. Egy online bulival ráadásul a vállalati osztályok közötti kapcsolatot is elmélyítheted, még ha épp kilométerek is választanak el titeket egymástól.

Forrás: Cozymeal

8. A tehetségek megtartása és vonzása

A virtuális csapatépítés azt kommunikálja a munkatársak felé, hogy személyes és szakmai szinten is elkötelezett vagy irántuk. Ez rendkívül megnyugtató lehet a régóta a vállalatnál dolgozó munkatársak számára, mivel megmutatja számukra, hogy értékes csapattagként gondolsz rájuk. Ez nagyobb munkahelyi elégedettséggel is jár, és így kevésbé valószínű, hogy beosztottjaid más munkát keresnek a közeljövőben.

9. Rejtett skillek és erősségek megmutatkozása

A csapatépítő tevékenységek fantasztikus lehetőséget nyújtanak a munkavállalók számára, hogy a munkaköri leírásukon kívüli kihívásokkal is megbirkózzanak. Ezekhez pedig a résztvevők gyakran rejtett erősségeket villantanak fel, amellyel nemcsak szimpatikusabbá válhatnak mások számára, hanem ösztönözheted is őket arra, hogy újonnan felfedezett képességeiket a munkájukba is becsatornázzák.

Forrás: Mixology Events

10. Közös emlékeket és beszédtémákat teremt

Mind ismerjük azokat a kínos helyzeteket, amikor nincs közös témánk egy kollégánkkal. A virtuális csapatépítés egyértelmű előnye, hogy segít a csapatnak közös emlékeket kialakítani, így könnyebben összebarátkozhatnak egymással.

Szerencsére számos virtuális csapatépítő közül választhatsz, ha pénztárcabarát, családias és biztonságos rendezvényre vágysz. Ismerkedj megonline csapatépítőnkkel, és dobd fel kollégáid estéjét!